LİMONLU PEYKEK;
MALZEMELER:
* 500 gr taze krema peyniri
* 200 gr labne peyniri
* 1 paket krema ( 200gr)
* 1 su bardağı şeker
* 3 yumurta
* 1 paket vanilya
* 3 kaşık un
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1/2 limon suyu
TABAN İÇİN:
* 1 paket yulaflı bisküvi
* 100 gr tereyağı
YAPILIŞI:
Kelepçeli kalıbınızın ( Ben 20 cmlik kullandım) tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Dışını ise alüminyum folyoyla kaplayın. ( dışının pişerken yanmaması için) Isıya dayanıklı bir kaba su doldurarak fırınızın içine koyun. Bu da cheesecake in üzerinin çatlamaması için. Fırınınızı 175ºC 'ye ayarlayıp çalıştırın.
Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Tereyağını eritip un halindeki bisküvilerle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak yayın.
Üst kısım için peynirleri ,kremayı ,şekeri ve vanilyayı derin bir kasede homojenleşene kadar orta devirde çırpın. Unu ilave edin ve çırpmaya devam edin.Yumurtaları da ilave edin ve düşük devirde çırparak karışıma yedirince en son limon suyu ve limon kabuğu rendesini koyun ve tabiki tekrar karıştırıp hazırladığınız tabanın üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırına koyun.Üzeri hafif kızarıp ortası hala sallanıyor iken fırını kapatın. Fırında iki saat kalsın. sonra dışarı alıp soğutun ve buzdolabına koyun. En az bir gün beklettikten sonra servis yapın.